Déwan Basisir Tengah boga program daur ulang bébas pikeun warga mawa dina accu rumah tangga maranéhna teu dihoyongkeun (saperti AA, AAA, C, D, 6V, 9V jeung batré tombol), globes lampu, handphone na tabung fluoresensi ka nominasi titik kempelan.

Batré sareng lampu fluoresensi ngandung unsur ngabahayakeun sapertos raksa, basa sareng asam timbal, anu tiasa nyababkeun bahaya lingkungan anu ageung. Éta ogé tiasa nyababkeun résiko kaséhatan upami dibuang.

Punten Catet - Punten ulah nempatkeun barang-barang ieu kana tong sampah umum anjeun, sabab tiasa kahuruan dina treuk pangumpulan runtah atanapi di tempat di TPA urang. Tabung fluoresensi sareng globes lampu kedah beresih sareng teu pegat supados tiasa ditampi.

Batré, bola lampu sareng telepon sélulér (sareng asesoris) tiasa dileupaskeun di:

Tabung fluoresensi tiasa diturunkeun di Buttonderry Waste Management Facility and Councils Administration Building di Wyong.

Daur ulang gratis batré sareng lampu dimungkinkeun ku dana ngalangkungan inisiatif NSW EPA's Waste Less, Recycle More.