Éléktronik atanapi e-waste nyaéta runtah anu aya hubunganana sareng panggunaan sareng miceun alat éléktronik sapertos komputer, televisi sareng printer.

Daur ulang e-runtah nyaéta prosés daur ulang ieu kana barang anyar. Sumberdaya anu aya dina limbah éléktronik sapertos timah, fosfor, raksa, aluminium, kuningan sareng plastik tiasa didaur ulang sareng didaur ulang. Parabot komputer heubeul mindeng nyokot spasi berharga. Daur ulang ngabebaskeun rohangan ieu ku cara anu ramah lingkungan.

Australia ayeuna teu boga skéma daur ulang e-runtah nasional, sanajan aya sababaraha program ngumpulkeun e-runtah di Basisir Tengah.

Déwan Basisir Tengah ayeuna nampi jumlah anu henteu terbatas tina e-runtah rumah tangga anu tiasa dipiceun di sadaya tilu Fasilitas Manajemén Runtah gratis.

Barang-barang anu ditampi kalebet: produk listrik naon waé anu nganggo kabel anu henteu ngandung cairan sapertos: televisi, monitor komputer, hard drive, keyboard, laptop, périferal komputer, scanner, printer, mesin fotokopi, mesin fax, alat audio, speaker, alat éléktronik, alat-alat taman éléktronik, panerapan rumah tangga leutik, video / pamuter DVD, kaméra, handphone, konsol kaulinan sareng vacuum cleaners. Barang bodas, kalebet gelombang mikro, AC sareng pamanas minyak ogé ditampi gratis pikeun didaur ulang salaku besi tua.

Leupaskeun Pareum Locations North Central Basisir

Fasilitas Manajemén Runtah Buttonderry

Lokasi: Hue Hue Rd, Jilliby
Telepon: 4350 1320

Leupaskeun Pareum Locations Basisir Tengah Selatan

Fasilitas Manajemén Runtah Woy Woy

Lokasi: Nagari Rd, Woy Woy
Telepon: 4342 5255

Klik di dieu pikeun leuwih jéntré ngeunaan jasa daur ulang e-waste Councils.

Mobile telepon

Handphone bisa didaur ulang ngaliwatan MobileMuster. Éta mangrupikeun program daur ulang telepon sélulér gratis anu nampi sadaya merek sareng jinis telepon sélulér, ditambah batréna, pangecas sareng asesoris. MobileMuster damel sareng pangecér telepon sélulér, déwan lokal sareng Australia Post pikeun ngumpulkeun telepon ti masarakat umum. Nganjang ka MobileMuster ramatloka pikeun manggihan dimana anjeun tiasa ngadaur mulangkeunana handphone anjeun.