Mbetjet elektronike ose elektronike janë mbetjet që lidhen me përdorimin dhe asgjësimin e pajisjeve elektronike si kompjuterët, televizorët dhe printerët.

Riciklimi i mbetjeve elektronike është procesi i riciklimit të tyre në artikuj të rinj. Burimet që gjenden në mbetjet elektronike si plumbi, fosfori, merkuri, alumini, bronzi dhe plastika mund të rikuperohen dhe riciklohen. Pajisjet e vjetra kompjuterike shpesh zënë hapësirë ​​të vlefshme. Riciklimi e çliron këtë hapësirë ​​në një mënyrë miqësore me mjedisin.

Australia aktualisht nuk ka një skemë kombëtare të riciklimit të mbetjeve elektronike, megjithëse ka disa programe të grumbullimit të mbetjeve elektronike në Bregun Qendror.

Këshilli Qendror i Bregdetit tani pranon sasi të pakufizuara të e-mbeturinave shtëpiake që mund të hidhen falas në të tre objektet e menaxhimit të mbetjeve.

Artikujt e pranuar përfshijnë: çdo produkt elektrik me kordon që nuk përmban lëngje si: televizorë, monitorë kompjuteri, hard disk, tastierë, laptop, pajisje periferike kompjuteri, skanerë, printera, fotokopjues, faks, pajisje audio, altoparlantë, mjete elektronike, pajisje elektronike të kopshtit, pajisje shtëpiake të vogla, video / DVD player, kamera, telefona celularë, konzola lojërash dhe fshesa me korrent. Produktet e bardha, duke përfshirë mikrovalët, kondicionerët dhe ngrohësit e naftës pranohen gjithashtu falas për t'u ricikluar si skrap.

Vendndodhjet e zbritjes Bregdeti Qendror Verior

Impianti i Menaxhimit të Mbetjeve të Butonderry

Vendndodhja: Hue Hue Rd, Jilliby
Telefoni: 4350 1320

Vendndodhjet e zbritjes Bregdeti Qendror Jugor

Objekti i Menaxhimit të Mbetjeve Woy Woy

Vendndodhja: Nagari Rd, Woy Woy
Telefoni: 4342 5255

Klikoni këtu për të mësuar më shumë rreth shërbimeve të riciklimit të mbetjeve elektronike të Këshillit.

Mobile Phones

Telefonat celularë mund të riciklohen përmes MobileMuster. Është një program falas për riciklimin e telefonave celularë që pranon të gjitha markat dhe llojet e telefonave celularë, plus bateritë, karikuesit dhe aksesorët e tyre. MobileMuster punon me shitësit e telefonave celularë, këshillat lokale dhe Australia Post për të mbledhur telefona nga publiku i gjerë. Vizitoni MobileMuster faqe interneti për të zbuluar se ku mund të ricikloni telefonin tuaj celular.