Gëzuar Krishtlindjet e Riciklueshme

Nuk është sekret që ne prodhojmë më shumë mbetje gjatë sezonit të festave. Dyshemetë e dhomave të pritjes plot me lodra dhe letra ambalazhi, Turqia e mbetur për ditë të tëra, kosha të stërmbushur... e kuptoni idenë! Në prag të Krishtlindjes, merrni kohën tuaj për të rishikuar 12 Këshillat tona të Riciklimit të Krishtlindjeve për t'ju ndihmuar të keni një Krishtlindje më të qëndrueshme dhe për të reduktuar, ripërdorur dhe ricikluar sa më shumë që të mundeni gjatë festimeve

Këshillë 1: Dekorime

A i keni vendosur akoma dekorimet tuaja për Krishtlindje? Festimet kanë nevojë për dekorime, por zgjidhni me mençuri sepse gjithçka që shkëlqen nuk është domosdoshmërisht miqësore me mjedisin. Përpiquni të blini zbukurime me cilësi të mirë që mund të ripërdoren për vitet në vijim dhe shikoni blerjen e dritave të prodhuara nga dielli për jashtë. Ndiheni krijues? Pse të mos provoni të bëni dekorimet tuaja – kërkoni në internet për "Dekorime të Krishtlindjeve të Ricikluara" ose "Dekorime të Ricikluara të Krishtlindjeve" për frymëzim!

Këshillë 2: Dhurata

I keni blerë të gjitha dhuratat e Krishtlindjeve? Kur blini dhurata për të dashurit tuaj, mendoni jashtë kutisë së dhuratave për disa ide që me siguri do të kenë një ndikim të madh tek i dashuri juaj, por një ndikim të vogël në mjedis. Këtu janë vetëm disa ide:

  • Në vend që t'i blini dikujt një dhuratë fizike, trajtojini atij një përvojë si një masazh, klasa gatimi, bileta për kinema, kupona restorantesh apo edhe një ditë jashtë në Parkun e Reptiles ose Kopshtin Zoologjik.
  • Për një dhuratë që rritet, jepni një pemë amtare ose kopsht barishte.
  • Donacionet bamirëse ose mjedisore mund të bëjnë një dhuratë të shkëlqyer për personin e duhur.
  • Provoni dhurata që janë të dobishme për mjedisin, si ferma e krimbave ose koshi plehrash.

Këshilla 3: Kartat

A po dërgoni kartat e Krishtlindjeve këtë vit? Pse të mos dërgoni një e-kartë festive në vend të një kartoni. Nëse postoni karta, shikoni nëse mund të gjeni karta të printuara në karton të ricikluar ose të bëni vetë nga letra dhe mbetje tekstili që gjeni nëpër shtëpi.

Këshillë 4: Bon Bon & Crackers

Bon-et e Krishtlindjeve janë një traditë e shijuar në shumicën e familjeve në ditën e Krishtlindjes – të gjithëve na pëlqen një krisur e mirë dhe një shaka e çalë që shpërndahet rreth tryezës së Krishtlindjes. Megjithatë, shumica prej nesh do të pranojnë se lodrat dhe xhinglat brenda do të hyjnë përfundimisht në koshin e plehrave. Ndiheni krijues? Pse të mos provoni të bëni vetë Bon Bons ose Crackers për Krishtlindje – kërkoni për 'Bëni Bon tuaj Bon Bon' në internet për frymëzim dhe mbushini ato me dhurata që do të përdorin mysafirët tuaj! Disa sugjerime përfshijnë pako fidanësh, bileta filmash, mini shishe parfumi apo edhe vetëm disa çokollata. Sigurohuni që të përfshini akoma shakatë e çalë – shumë prej tyre janë gjithashtu të disponueshme në internet!

Këshillë 5: Mallra për servirje - Nuk ka gjëra të disponueshme!

A po i festoni Krishtlindjet në shtëpinë tuaj këtë vit? Shmangni pjatat, gotat, thikat dhe pirunët e disponueshëm ose blini ato të biodegradueshme, si p.sh. grupe gjethesh bambuje dhe palme, të cilat prishen dhe mund të kompostohen. Sigurohuni që të gjithë të ftuarit tuaj të dinë se ku ndodhet koshi i riciklimit dhe nëse janë nga jashtë qytetit, sigurohuni që të dinë se çfarë mund të vendoset në të!

Këshilla 6: Mbështjellja

A i keni mbyllur akoma dhuratat? Letra e ambalazhit është e bollshme pothuajse në çdo familje gjatë sezonit festiv dhe më shpesh përfundon në grumbuj të mëdhenj në dysheme të destinuara për t'u hedhur. Më poshtë janë disa alternativa për mbështjelljen e dhuratave tuaja:

  • Mbështillni dhuratat në një faqe nga një gazetë e vjetër dhe shtoni një prekje ngjyrash me bojë ose zgjidhni një lule nga kopshti dhe ngjiteni në paketë.
  • Mbështillni dhuratat me një peshqir të ri çaji, sarong ose vendosni dhuratat tuaja në një qese basme që mund të ripërdoret.
  • Punimet artistike të fëmijëve janë një mbështjellje perfekte për dhurata për gjyshërit krenarë.
  • Përdorni një thes Santa ose çorape që i përshtatet të gjitha dhuratave - nuk ka nevojë për mbështjellje dhe mund të ripërdoret çdo vit!
  • Nëse blini mbështjellës dhuratash, kërkoni opsione letre të riciklueshme dhe shmangni përdorimin e mbështjelljes me fletë metalike dhe celofanit pasi nuk është i riciklueshëm.

Këshilla 7: Ushqimi

A po gatuani drekën apo darkën e Krishtlindjeve këtë vit? Zvogëloni mbeturinat duke bërë një listë dhe duke e kontrolluar atë dy herë… përpara se të shkoni për të blerë ushqime. A do ta përdorni vërtet atë kutinë shtesë të byrekut të grirë? Në aspektin financiar dhe mjedisor është më mirë të blini më shumë më vonë nëse keni nevojë, sesa të shpërdoroni atë që keni shumë. Shkruani një listë blerjesh për të shmangur blerjet e tepërta dhe sigurohuni që lista juaj të marrë parasysh atë që keni tashmë në frigorifer, frigorifer dhe qilar.

Këshillë 8: Bateritë nuk përfshihen!

Nëse jeni duke bërë një dhuratë me bateri (e dini ato që gjyshërit u bëjnë nipërve për të mërzitur prindërit e tyre), atëherë mos harroni të përfshini edhe bateri të rikarikueshme dhe një karikues. Në këtë mënyrë gëzimi i Krishtlindjeve do të vazhdojë gjatë gjithë vitit!

Këshilla 9: Riciklimi

Një nga gjërat më të thjeshta që mund të bëni për të reduktuar ndikimin tuaj mjedisor në këtë periudhë të vitit është të siguroheni që të vendosni gjërat e duhura në koshin tuaj të riciklimit. Mos harroni të vendosni të gjithë letrën tuaj të mbështjelljes së Krishtlindjeve, zarfet, kartat, kapelet e festës, bonbonet, tepsi për biskota, tabaka për byrekë me mish frutash dhe paketimin e kartonit brenda koshit të riciklimit me kapak të verdhë në ditën e Krishtlindjes. Celofani dhe mbështjelljet me fletë metalike NUK MUND të riciklohen, ato i përkasin koshit tuaj me kapak të kuq, ashtu si fjongot, harqet dhe kravatat. Nëse jeni duke u përfshirë në një gëzim të vogël festiv - sigurohuni që ato shishe dhe kanaçe të gjejnë një shtëpi edhe brenda koshit tuaj të riciklimit! Gëzuar Riciklimin

Këshilla 10: Shërbimet e Mbetjeve dhe Riciklimit

Mos harroni të hiqni koshët! Edhe pse mendohet se është një festë publike në Ditën e Boksit, shoferët tanë Cleanaway do të vazhdojnë të zbrazin kazanët tuaj në të gjithë Bregun Qendror. Ju lutemi sigurohuni që kazanët tuaj të përgjithshëm të mbeturinave, riciklimit dhe vegjetacionit të kopshtit të vendosen në buzë një natë para ditës së grumbullimit.

Këshilla 11: Majtasit

A keni të mbetura Krishtlindjesh? Nëse keni përgatitur shumë ushqim për Krishtlindje, në vend që ta hidhni, provoni të ngrini mbetjet për një vakt tjetër gjatë javës. Ose mund të bëni një kërkim në internet për 'shndërrimin e mbetjeve të Krishtlindjeve në një vakt të ri' për një frymëzim krijues!

Këshillë 12: Mulch i vërtetë i Krishtlindjeve!

A keni blerë një pemë të vërtetë të Krishtlindjes këtë vit? Banorët e Bregut Qendror mund të rezervojnë në një Koleksion Bulk Kerbside Garden për t'u hequr pemën e Krishtlindjes pasi të kenë hequr të gjitha dekorimet e tyre të Krishtlindjeve. Pema do të çohet në peizazhet vendase të Australisë dhe do të shndërrohet në kompost ose mulch.