RICICLIM I PLASTIKEVE TË BUTA

Këshilli Qendror i Bregdetit ka nisur një program për riciklimin e plastikës së butë shtëpiake. Programi, i cili drejtohet nga partnerët tanë iQRenew dhe CurbCycle, synon të sigurojë një mënyrë të thjeshtë, argëtuese dhe shpërblyese për ju për të ricikluar plastikë të butë nga komoditeti dhe siguria e shtëpisë tuaj duke përdorur koshin tuaj të riciklimit me kapakë të verdhë të Këshillit. Të gjithë banorët që jetojnë në zonën e qeverisjes vendore të Bregut Qendror (LGA) që kanë akses në një telefon inteligjent mund të zgjedhin të marrin pjesë në këtë program falas. Ja se si të përfshiheni:

  1. Thjesht shkarkoni aplikacionin Curby dhe regjistrohuni për të marrë pjesë
  2. Do t'ju dërgohen CurbyPacks për mbledhjen e plastikës së butë shtëpiake
  3. Pasi të keni marrë paketat tuaja, do të jeni në gjendje të vendosni plastikë të butë në koshin tuaj të riciklimit me kapakë të verdhë duke përdorur CurbyBags dhe CurbyTags të ofruara

Pjesëmarrësve do të pajisen me çanta dhe etiketa Curby për të mbledhur plastikën e tyre të butë. Qeset e etiketuara do të vendosen në koshin e tyre të verdhë, plastika e butë do të ndahet dhe do të devijohet nga landfilli dhe do të përdoret për të krijuar produkte të tjera.

Ju lutemi mbani mend, duhet të përdorni çantat dhe etiketat speciale të verdha për objektin e klasifikimit të riciklimit për të njohur plastikën tuaj të butë, përndryshe plastika e butë mund të përfundojë duke ndotur disa nga riciklimet tona të tjera.

Për të gjetur më shumë, vizitoni faqen e internetit të Curby këtu. 

Ju gjithashtu mund të vazhdoni të ricikloni plastikën tuaj të butë përmes Biçikletë e kuqe kosha në Coles dhe Woolworths.