Новости за услуги

Масовни резервации покрај рабовите  

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ - 2 мај 2022 година:

ВАЖНО ИЗВЕСТУВАЊЕ УСЛУГИ ЗА ОТПАД ОТПАД:

Привремената пауза за резервирање на рефус колекција покрај рабовите е отстранета и жителите на Централниот брег сега можат да резервираат рефус услуга покрај рабовите.

Нашата работна сила сè уште е под влијание на тековната појава на вирусот Ковид-19, но новите правила за изолација го намалија влијанието и ќе можеме да ги продолжиме услугите на ограничен капацитет.

Бидејќи сè уште се соочуваме со недостиг на ресурси, капацитетот за целосна услуга може да не стане достапен неколку недели и затоа жителите може да откријат дека ќе им биде понуден датум за резервација за неколку недели.

Ако резервирате рефус услуга покрај рабовите, погрижете се да го проверите датумот на вашата резервација и да го ставите најголемиот дел од отпадот на брегот еден ден пред датумот на вашата резервација.

Сакаме да се заблагодариме на заедницата на Централниот брег за нивното трпение.

Дневни ажурирања за услугите достапни на нашата Фејсбук страница: www.facebook.com/1coast

 


СОВИД-19: Постапки за безбедно отстранување на отпадот

Сите поединци од кои е побарано да се самоизолираат, било како мерка на претпазливост или затоа што е потврдено дека имаат коронавирус (COVID-19), треба да го почитуваат следниов совет за отстранување на нивниот домашен отпад за да се осигураат дека вирусот не се шири преку личниот отпад:

• Поединците треба да го стават целиот личен отпад, како што се употребени брзи антигенски тестови (RATs), марамчиња, ракавици, хартиени крпи, марамчиња и маски безбедно во пластична кеса или канта за отпадоци;
• Ќесата треба да се наполни не повеќе од 80% за да може безбедно да се врзе без да се истури;
• Оваа пластична кеса потоа треба да се стави во друга пластична кеса и безбедно да се врзе;
• Овие кеси мора да се фрлат во корпата за ѓубре со црвен капак.

 

Државни празници

Не заборавајте да ги ставите кантите како и обично на државните празници. Услугите за отпад и рециклирање остануваат исти низ централниот брег на сите државни празници, вклучувајќи:

  • Новогодишен ден
  • Ден на Австралија
  • Денот на АНZАК
  • Велики петок и Велигденски понеделник
  • Јуни долг викенд
  • Октомври долг викенд
  • Божиќ и боксерски ден

Се потсетуваат домаќинствата да ставаат општ отпад, отпад од рециклирање и градинарска вегетација канти за собирање ноќта пред нивниот закажан ден

Следете го „1Coast“ на Facebook за да бидете во тек со отпадот и рециклирањето на Централниот брег.