Душеци

Рециклирањето на душеците не само што заштедува ограничен простор за депонија, туку и заштедува ресурси.

Персоналот на Централниот брег на Советот моментално секојдневно ги вади душеците од депонијата, кои се доставени или до Капацитети за управување со отпадот Buttonderry или Woy Woy. Потоа, душеците се соголуваат за да се стекнат, повторно да се искористат и рециклираат металните компоненти кои се испраќаат до нашите изведувачи за рециклирање во различни нови производи.

Постои вклучени трошоци да се фрли душек на кој било од Објекти за отпад на Советот.

Душеците исто така може да се подигнат бесплатно преку услуга за собирање на рабовите достапни за повеќето домаќинства.