Вести од 1Coast School

Добредојдовте во вестите на 1Coast School! Овој билтен ќе биде редовна функција за училиштата на централниот брег. До билтенот може да се пристапи онлајн и би било одлично ако можете да ја испратите врската преку е-пошта до кој било учител од Централниот брег што го знаете.

Прво издание - Термин 1 / 2 година

Дознајте кои ресурси ги имаме на располагање за училиштата во Централниот брег, ова издание е фокусирано на намалувањето на отпадот од храна во училиштата со предлог за замена на времето за играње и јадење за да помогнете со ова и квиз за рециклирање на наставници за да го тестирате вашето знаење и да освоите награда! Вести од 1Coast School – 1-во издание

Второ издание - септември 2 година

Учењето во заклучување е тешко! Во ова издание ве запознаваме со нашиот нов портал за учење преку Интернет и ви даваме некои други ресурси кои ќе ви помогнат во едукацијата на нашите деца од Кости за време на заклучувањето. Вести од 1Coast School – септември 2021 година

Трето издание - октомври 3 година

Во ова издание на наставниците ќе им бидат дадени ресурси што ќе ги користат за време на Националната недела на рециклирање (8-14 ноември) плус неколку совети за тоа како да имате малку отпад Ноќта на вештерките. Вести од 1Coast School – октомври 2021 година

4-то издание - ноември 2021 година

Национална недела на рециклирање (8-14 ноември) - дознајте за онлајн вебинарите за да го зголемите вашето учење за да ви помогне да рециклирате повеќе и да го намалите отпадот! Плус, ги споделуваме сите наставни врски за нашите програми до Наставната програма за училиштата во Нов Јужен Велс. Вести од 1Coast School – ноември 2021 година

5-то издание - декември 2021 година

Не трошете го Божиќ! Во ова издание ги споделуваме нашите врвни совети за повеќе рециклирање и помалку трошење во текот на празничната сезона. Исто така, имате можност да ни кажете како мислите дека треба да го водиме WExpo 2022 – едукативен настан за училиштата во Централниот брег. Вести од 1Coast School – декември 2021 година

6-то издание - јануари 2022 година

Назад во школо! Во ова издание ги потсетуваме наставниците за локалните можности за учење кои можат да се додадат во нивните планови за часови. Имаме безбедни програми за КОВИД кои наставниците можат да ги имплементираат во училницата без потреба од посетител да присуствува во училиштето. Вести од 1Coast School - јануари 2022 година