Корпи за градинарски вегетација се достапни за сите имоти источно од Сиднеј до Пацифичкиот автопат Њукаст М1. Ова го прави рециклирањето на градинарски отпад полесно од кога било на Централниот брег. Рециклирањето на градинарската вегетација има вистински придобивки за животната средина, а најочигледна е заштедениот простор за депонија.

Вашата зелена корпа со капак е само за градинарска вегетација. Оваа корпа се собира две недели на ист ден со корпата за ѓубре со црвени капаци, но во текот на наизменични недели до корпата за рециклирање.

Посетете ја нашата Ден на собирање канти страница за да дознаете кој ден се празнат вашите канти.

Следното може да се стави во вашата градинарска корпа со зелен капак:

Предмети кои не се прифаќаат во вашата градинарска вегетација корпа со зелен капак:

Ако ставите погрешни предмети во корпата за вегетација во вашата градина, таа може да не се собере.


Совети за вегетација во градината

Без пластични кеси: Едноставно ставете ги вашите вегетациски елементи слободно во корпата. Персоналот во постројката за компостирање нема да отвора пластични кеси, така што се што е во пластична кеса ќе заврши на депонија.

Правилно компостирање: Осигурајте се дека гранките, резидбата и гранчињата, вклучително и листовите на палмата се исечени на должина што овозможува затворање на капакот на корпата.


Што се случува со вашата градина вегетација?

Секоја две недели Cleanaway ја празни корпата за вегетација во градината и го доставува материјалот до комерцијален објект за компостирање. Во капацитетите се произведуваат голем број производи, вклучувајќи прекривки, органски ѓубрива, пејзажни почви, мешавини за саксии и врвни облоги, кои се продаваат на различни индустрии за уредување на земјиштето.