Dewan Pesisir Tengah duwe program daur ulang gratis kanggo warga supaya nggawa baterei sing ora dikarepake (kayata baterei AA, AAA, C, D, 6V, 9V lan tombol), globe cahya, ponsel lan tabung fluoresensi menyang titik koleksi sing dipilih.

Baterei lan lampu neon ngemot unsur mbebayani kayata merkuri, alkalin lan asam timbal, sing bisa nyebabake bebaya lingkungan sing gedhe. Dheweke uga bisa nyebabake risiko kesehatan yen dibuwang.

Wigati - Aja nyelehake barang-barang kasebut ing tong sampah umum, amarga bisa nyebabake geni ing truk sampah utawa ing papan ing TPA kita. Tabung neon lan globe cahya kudu resik lan ora rusak supaya bisa ditampa.

Baterei, globe cahya lan ponsel (lan aksesoris) bisa dituku ing:

Tabung fluoresensi bisa diturunake ing Buttonderry Waste Management Facility and Councils Administration Building ing Wyong.

Daur ulang gratis baterei lan lampu bisa ditindakake kanthi pendanaan liwat inisiatif NSW EPA's Waste Less, Recycle More.