Elektronik utawa e-waste yaiku sampah sing ana gandhengane karo panggunaan lan pembuangan peralatan elektronik kayata komputer, televisi lan printer.

Daur ulang sampah elektronik yaiku proses daur ulang iki dadi barang anyar. Sumber daya sing ditemokake ing limbah elektronik kayata timbal, fosfor, merkuri, aluminium, kuningan lan plastik bisa dipulihake lan didaur ulang. Peralatan komputer lawas asring njupuk papan sing terkenal. Daur ulang mbebasake papan iki kanthi cara sing ramah lingkungan.

Australia saiki ora duwe skema daur ulang sampah elektronik nasional, sanajan ana sawetara program pengumpulan sampah elektronik ing Pantai Tengah.

Dewan Pesisir Tengah saiki nampa jumlah tanpa watesan saka sampah elektronik rumah tangga sing bisa dibuwang ing kabeh telung Fasilitas Pengelolaan Sampah kanthi gratis.

Item sing ditampa kalebu: produk listrik apa wae kanthi kabel sing ora ngemot cairan kayata: televisi, monitor komputer, hard drive, keyboard, laptop, periferal komputer, scanner, printer, mesin fotokopi, mesin fax, peralatan audio, speaker, alat elektronik, peralatan Taman elektronik, kluwarga Perkakas cilik, video / pamuter DVD, kamera, telpon seluler, nyenengake game lan vakum. Whitegoods, kalebu gelombang mikro, AC lan pemanas lenga uga ditampa kanthi gratis kanggo didaur ulang minangka logam kethokan.

Drop Off Lokasi North Central Coast

Fasilitas Pengelolaan Sampah Buttonderry

Lokasi: Hue Hue Rd, Jilliby
Telephone: 4350 1320

Drop Off Lokasi South Central Coast

Sarana Pengelolaan Sampah Woy Woy

Lokasi: Nagari Rd, Woy Woy
Telephone: 4342 5255

Klik ing kene kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan layanan daur ulang e-waste Councils.

Mobile Phones

Ponsel bisa didaur ulang liwat MobileMuster. Iki minangka program daur ulang ponsel gratis sing nampa kabeh merek lan jinis ponsel, ditambah baterei, pangisi daya lan aksesoris. MobileMuster nggarap pengecer ponsel, dewan lokal lan Australia Post kanggo ngumpulake telpon saka masyarakat umum. Dolan maring MobileMuster situs web kanggo mangerteni ngendi sampeyan bisa daur ulang ponsel.